Cumartesi, Ekim 23

add me on Facebook..

Degeri tam tamına 26 milyar $cık..
Kurucus, 1984'lü diş hekimi bir babayla psikolog bir annenin tek cocukları Mark Elliot Zuckerberg, sanıldıgının aksine Amerikalı ve Alman bir kökeni yok.. (soyadı belki yanıltıyordur, en azından bana öyle olmuştu.)
Şimdi birde filmi cıktı izlediniz mi?
Biz, cmt gecemiz icin Mahpeyker'i istiyorduk aslında ama trafik sorunu yüzünden gişede ki bey abi bize;
*Saat 8:00 seansı icin Türkce cevrimi 'Sosyal Ağ'a filmimi önerdi'
Yine bir yönetmen filmi vakası yaşamayalım, en azından güncel film diye dalıverdik iceriye..

Ne yalan söyleyeyim ben zamanın cok cok gerisinde kalmışım, bütün servetler yoksulukla olmuştur devrini gazete köşelerini okuya okuya büyüyen bir bünyem varmış meger..
Zavallı cocuk, itilmişlikler icinde okumaya calışırken hırsla yapmış saygı duyulası serveti derken baktım ki durum düşüncemle dalga geciyor.
Abim gayette soguk, ukala -hatta kız arkadaşı icin gögüsleri kücük ifadesini kullanıp bütün Harvard kampusune yayarmış megersem- ve üstüne üstlük nötr üzerinden gap sweatını cıkartmayan film boyunca giye giye eskittigi terliklerinden ayrılamayan tipik sıradan biriymiş.
(Şekilde 1.a'da görüldügü gibi sahiden de giyiyormuş adam ya..)
Ne fazla yakışıklı ne fazla cirkin..
Ortalama bence, sıradan her Amerika'ya gelmiş Asya'lı kızın ilgisini ceker rahatlıkla, öyle evlere tıkanması, bilgisayar başında kutu kutu bira icmesi itilmiş bir adam ifadesinden daha cok 'uleyn senin beynin kac kuruş ola ki ben seninle muhabbet edeyim' diye karşısında ki ezmesinden kaynaklanıyor kanımca..
Filmde, tahmin olundugu gibi Facebook'un cıkış hikayesi anlatılıyor da burda da kücük bir sorun var; öyle bir anda adamın aklında ampul filan yanmamış..
-Geliyooo, geldii.. fikrim geliverdi gibi bir durumu algılanamadım..
Sadece, sınıf arkadaşlarından birinin yan sınıftaki kızın ilişkisi mi var mı? yanında biriyle gördün mü? kısmı azıcık heyecanlandırır gibi oldu beni ama cıx..
Fikrin kurucusu oldugunu idda eden, 3 abim daha var ortada..
2 tanesi ikiz, Harvard'ta kürek klubune de olimpiyatlarda yarışan kardeşler olay aslında onların;
-Lan Mark biz düşündük ki; harvardconnetion.edu diye birşey yapsak züper olur mu? diye başlaması fakat mahkeme de fikrimizi caldı bu ezik diye actıkları davada 63 milyon $ kazanmışlar.. Helal ola..
Eger filmdeki gibi bir ruh haline sahipse cocuk, bence azıcıkta kıskanc..
En yakın arkadaşı fikir ortagı ve başlarda şirketin finans'ından sorumlu olan yazık ergeni de 'Astak' klubune katıldı diye icten icte kıskanmış zamanında..
Görüyonn demi, para ne hale getiriyor adamı..
Bunun dışında, cocugun pekte öyle en genc zengiler arasına girmeyi takmıyor havası yoktu film boyunca cogu kez;
-I found the Facebook, nidaları yükseldi başarıya asılma, paylaşamama durumu söz konusu azıcık yada;
-I AM THE CEO-BITCH yazılı, kartvisit yaptırmalar filanda cabası..
Film vasat mıydı.. eh, 10 üzerinden 3'ü zor alır benden Justin Timberlake iyi miydi? Bence o adam ne şarkı söylesin (kız sesi gibi yahu...) ne de rol yapsın, kitap yazsın ne bileyim yönetmen olsun ama oyunculuk hayatta olmaz azıcıkta yaşlanmış deforme olmuş geldi gözlerime..

Yada şu da olabilir bütün ilgimi ve beklentimi; Av mevsimi, Newyork'ta 5 minare ve Eywah Eywah2'ye mi ne yogunlaştırdım ki 2dir sadece yanımda durana degdigi icin, sıkıcı filmler izliyorum gibi geliyor anlamıyorum acıkcası.. Acıkcası, Türk yapımlarını bir gün saya saya bekliyceksin deseler gülerdim..
Tebrik ediyorum Türk sinemasına emek verenleri bizim gibi burnu havada film izleyenleri bile beklentiler icine soktukları icin.. Sahiden..
Gidiniz diyemem..
İzlemek tamamen keyfinize kalmış vaka..

Sevgiler,
hLy'..