Pazar, Şubat 21

'dügün' (!) pastası..


Tamam kabul, kabus gibi bir eylem oldugunu 15 yaşımda da düşünüyordum, geldim 23 (24 demek mi gerekir?) yaşıma hala aynı kabuslarla dolu bir sürec oldugunu düşünüyorum.. Hemde bu sefer belgeledim. 2 ayda, 2 kez 'söz ve nişan' eylemlerine tanıklık etmiş biri olarak, ciftlere acır; yinede mutluluklar dilerim.. (suratlarını görseydiniz, anlardınız) : )
O ne gergin bir haldir yahu? Hele birde kalabalık bir ailede yaşıyorsanız, dedeniz, nineniz 'sectiginiz' eş adayını süzüm süzüm, süzer.. 'Lan, bi yerimde birşey mi var' diye düşündürmekten paranoyak eder! :D Parmagınıza takılan 'halkamsı' yüzügün soguk garip bir agırlıgını hissederseniz.. yüzünüz, taze domastes salcası gibi olur (2 ciftimizde de görülmüş belirtidir.)
Heyecan var mı?! diye sorulan sorulara, en 'abuk' sırıtma ile gülümser, 'altıma s.cıyorum şuan haberin yok' diye iç seslere bogulmakta cabası..


Düşünün bu daha, söz ve nişanda oluyor.. Birde bunun evlilik olayı var ki tadından yenmez; bir grup insan, sizin o gecenin sonunda ne yapıcagınızı bildikleri bir günde bir salona doluşuyor, hemde en şıkır şıkır halleriyle.. (kalabalık fobisi olanlar icin, rehabilitasyon gibi) Sizi de işkence olsun diye, paket yapmış gibi giydiriyorlar(üstünede kırmızı kurdele) haydinnnnnn, milletin icine.. yahu, ayıptır ya.. bayanlar icin, boya badana ve kafada bir sürü toka kıyafet formatı, erkekler icinse 'kravat veya papyon gibi' idam aletleri şart.. takıcaksın kardeşim yapıcak birsey yok.. (yoksa ne der elalem) cıx cıx.. Buraya kadar ki, sancılı kısmın öncesini anlatmak veya yaşama ihtimali bile karnıma kramplar sokuyor..
Gelinik modeli begen, salon kirala, davetiye sec, ev düz, kocaya don atlet al sana kaynana adayı; abidik gubidik gecelikler begensin; hepsini bogcaya tık; herkeze afişe et..


Abowwww, karnım karnım..

Neyse, gelelim dügün olayına..

--Paketlendin mi kardeşim?
-Hazırım abi, en iyi paket benim! bak gelinlige makyaja saca; daha ne olsun yani!
-- He, tamam şimdi şurda duran 704377630 kişi var ya..
- ee?
-- Hepsini tek tek öp, sırıt ve orana burana birşey takmalarını bekle..
- Oldu abi, yanlız birşey sorcam? Biz bu işkenceyi Çin Halk Cumhuriyettinden mi ihrac ettik??
--Yürü lan..
-Oldu o zaman..

Modern zamanlarda, aşk mudur diye sorar sevgili Nil karaibrahimgil bu mudur yani?
Hani, külkedisi? hani kurbaa prens? hani, masallar? kandırdıkkk kandırdık!!!



Öpme, sırıtma ve tükürüt yumagına, hijyen acısından acınası hale gelmeden önce bir de 'evet' kısmı var..

-lan sen şimdi bu arvatı, alıyon mu?!! Bak bu dogumdan sonra kilo alır, birde insaf be kardeşim hep bu kadın bak yada;
-kızım bak, bu sapla bir ömür boyu? Sana boynuz takar, göbegini kaşır emin misin sorusu..
Bu anda, damatların aşırı alkol almaları yada; 'evet' dedikten sonra 'alkolik' olmaları mümkün.. hatta tavsiye edebilir..


Evet'lerden sonra, zavallı gözlüklü nikah memuru o acı, cümleyi kurar; siz kaşındınız bende sizi ömür boyu, siddin sene karı koca ilan ettim! oh, varın hayrını görün!!


-aaaaaaaaaaaaahhhhh ayagım!!! ne basıyorsun be, gömücem şimdi suratına bi tane..
-- Hulisi, boşanırım walla!! Donuna kadar alırım, cüzdan bende!
-peki karıcım..

Sonra, başlasın dans.. Kendini dagıtan dagıtana! Arkasından damata saglam bir dayak arifesi (bu konu üzerinde tez geliştiren var, saglam ileriyor ben begendim; cözümü bulunca iletcem)
ve artık.. ertesi sabah 'hic' tanımadıgın(!) bir adamın, kadının yanındasın.. Gecmiş ola..

Ne yalan söylimm, kafamda bunların hic birine yer yok.. Hic özenme de yok.. Başka birsey olmalı; evlilik dedigin.. Gereken sadece 'sen' 'sevdigin' ve aşk.. Bu kadar..
Beyaz bir elbise, sade.. (beyazlıgını, aşktan alması tercih sebebi..) altına conserve ayakkabılar, saclarında sadece papatyalar.. elinde pahalı ve gösterişli orkideler yerine; 'masum, sade ve yalın aycicekleri' olmalı..
Sen olmalısın, evlenirken.. Evlendikten sonra, senden başka bir sen görmemeli eşin..
Eşinde, 'o' olmalı.. Sevdigin haliyle olmalı.. (Kardeşim bu adamı, eşofman icinde seviyorsan varsın eşofman giysin n'olcak?)
Vee, dügün pastan kat kat icinde 'yalın' haliyle güzel fakat bir arada 'agzında garip bir tat' bırakan şeyler olmamalı.. Sadece bir 'muffin' veya 'havuclu kek' olmalı.. Hepsi bu..

Evlenmek sadece bu..

Her durumda evlenin. İyi bir eşiniz olursa mutlu olursunuz. Eşiniz kötü olursa filozof olursunuz..
Socrates