Cuma, Şubat 19

teLL me 'Who r u?'


Bayılıyoruz, millet olarak biz bu 'tittle' olayına.. Aklıma, sürekli rahmetli Kemal Sunal'ın, 'Zübük' filmi gelir, makam mevki işlerini düşündügümde..
Aslına bakarsanız, mevzu aynı mevzu sadece 'silahlar' başka.. Kılıçlarımızı, tabancalarımızı cekmiyoruz şimdi, kartvisit dedigimiz silahlarımız var.
-Merhaba ben, Murat..
*(ic ses) : Murat?? Puhaha, koyayım da tur at!! Ne kıl bir tipin var senin böyle yahu!
-Murat (ic ses) : Seni hic ciddiye almıyorum şuan, birazdan nasılsa; böcek gibi olucaksın..
-Murat : Siz kimsiniz?
* :Buyrun, kartvisitimi taktim edeyim..
-Murat : buyrun bu da benim kartım..
Derin bir sessizlik.. Derin bir şaşkınlık..
Murat'ın tittle'da, 'Kordinatör' yazmakta, (*) ise, sadece 'Asistan' ve evet, (*) icinden koyup tur attıgı, Murat'ın yanına bir böcektir..
Yok abi, insanın ici önemli mevkisi degil sesleri yükselir gibi olsa da, tiz bir tonda baki olan şu ki; sadece biz degil dünya seviyor bu kartvisitlerde yazan 'tittle' olayını..
Önceleri, cebinde paran varsa 'alem buysa, kral sendin..' fakat şimdi cebinde paran olsa bile; tittle'a muhtacsın..
Seviyoruz biz, müdür olmayı direktör olmayı filan.. yapımızda var; dedemizin dedesinin dedigini yabana atmamak lazım, ne diyor bak ;
Devlet-i Osmani ahalide terfiyi temayuz ilim irfan ile olmaz;
Ya olacak kuvvetli iltimas,Ya olacak madeni haz,Ya da olacak ten ile temas..
Konu ne dallandı budaklandı böyle, niyetim 'sınıf ve statü ayrımı' var diyip zaten ayrık olan insanımı biraz daha parcık pöncük ayırmak degildi aslında, sadece; bu kartvisit olayınında 'dikkate' degenleri var.. Bak bana; yeterince abes miyim? Tittle'im yok ama oldugum kadar 'out of order'im dedirtten kartcıklar..